TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FİDAN ÜRETİCİLERİ YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

FİDAN ÜRETİCİLERİ YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ

Fidan Üreticileri Alt Birliği 2023 Yılı Olağan Genel Kurulu 2-3 Eylül 2023 tarihlerinde UTEM’de yapılmış; Birliğimiz üyeleri, TÜRKTOB ve alt birlikler ile Bakanlık temsilcilerinin katıldığı 15. Olağan genel kurulda gündem maddeleri görüşülerek onaylanmış, 3 Eylül 2023 tarihinde Kurul seçimleri yapılmıştır.

 image001

Genel Kurul’da Yönetim Kuruluna seçilen Asil Üyeler 13 Eylül 2023 tarihinde kendi aralarında yaptıkları görev dağılımı sonucunda;

-       Yönetim Kurulu Başkanlığına Serdar Şendağ

-       Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına İbrahim Sevil

-       Yönetim Kurulu Sayman Üyeliğe Mustafa Kanlı

-       Yönetim Kurulu Üyeliklerine: Sedat Dereli, Hüseyin Kargı, Kasım Kılıç, Nihat Mışraklı, Oktay Çancı, Mehmet Bayram getirilmiştir.

Birliğimiz Yönetim Kurulu, Bakanlık yetkilileri ile yapacakları istişareler ve değerlendirmeler sonucunda üyelerimizin faaliyetlerini geliştirmek amacıyla yapılması gereken faaliyetleri görüşerek kararlar almıştır.

 image001

Bu kapsamda; kamu kurumları, üyeler, ihracatçılar, sanayiciler ve meyvecilerin bir araya geleceği bir çalıştay yapılarak faaliyetlerin daha yoğun ve etkin olması; ayrıca ihracat potansiyelimizin arttırılması için yapılması gerekenler kararlaştırılmıştır.

 image001

FÜAB Başkanı Serdar Şendağ Bakanlık yetkilileri ile istişareler yapılıp, sektörümüze yön vermek amacıyla çalışmalara hızla başlanmasının gerekliliği düşüncesiyle, ilk olarak Sayın Tarım ve Orman Bakanımızdan randevu talep edilmiştir.

 image001

Sonrasında FÜAB başkanı Serdar Şendağ ve başkan yardımcısı İbrahim Sevil 28 Eylül 2023 tarihinde BÜGEM Genel Müdürü Uğur Erdem, 29 Eylül 2023 tarihinde Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr.Ersin DİLBER ile görüşerek Ülkemiz Fidancılık Sektörü hakkında istişarede bulunmuşlardır.

 

image001 image001

image001

FÜAB başkanı Serdar Şendağ daha sonrasında sektörümüzü tanıtmak ve istişarelerde bulunmak üzere 3 Ekim 2023 tarihinde TBMM Tarım Komisyonu başkanı Prof Dr.Vahit Kirişci, AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal ile sektörümüz adına görüşmelerde bulunmuştur.

 

 

image001

image001

FÜAB Başkanı Serdar Şendağ yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda sektörümüzün fidan pazarlama potansiyelini arttıracaklarını ve üyelerimizin ekonomik gücüne destek olunacağına inandığını belirtti.