TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

Azerbaycan Tarım Bakanı Ziyareti

6

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında göreve başlayan Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Asadov başkanlığındaki heyet, Türkiye Tohumcular Birliği’ni ziyaret etti.

            Göreve geldikten sonra ilk yurt dışı seyahatini ülkemize yapan Bakan Haydar Asadov ve beraberindeki heyet, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Alt Birliklerin Başkan ve Temsilcileri tarafından karşılandı.

            Birliğimizi temsilen toplantıya katılımda bulunan Başkanımız Sayın M. Selçuk BİLGİ, FÜAB ve Ülkemiz Fidancılığı hakkında bilgilendirmeler yaptı. Azerbaycan ve Orta Doğu Türk Ülkelerinde kurulan meyve bahçelerinden söz eden Başkan Sn. BİLGİ iki ülke arasındaki ithalat ve ihracatın artması yönünde temennilerde bulundu.

3

Azerbaycan Tarım Bakanı Asadov, “Kardeş ülke Türkiye’nin tecrübelerine ihtiyacımız var.’’

Sıcak karşılamadan ötürü memnuniyetini bildiren Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Asadov, " Biz kardeş ziyaretine geldik, ilişkilerimizin boyutu sıradan protokol ziyaretlerinden çok daha ötededir. Bu nedenle ziyaretlerimize Türkiye'den başladık" diye konuştu.

Türkiye'nin, tarım sektörü başta olmak üzere her alanda büyük tecrübeye sahip bir ülke olduğunu ifade eden Asadov, iki ülke arasındaki ilişkilerin yoğun olduğunu, ancak yine de istenilen seviyede olmadığını, iş birliğini geliştirmek için çok çalışılması gerektiğini belirtti.

Asadov, Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istediklerini vurgulayarak, "Daha yakın olmak için sizin tecrübenize ihtiyacımız var. Bir süre tecrübelerinizi gözümle görmek ve bilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

‘’Azerbaycan’da yatırım yapmak istiyoruz’’

Toplantıda ayrıca, Türk tohumculuk firmalarına tohumluk, fidan ve meyve üretimi için arazi tahsis edilmesi, tohumlukların tescil ve sertifikasyonu konusunda Azerbaycan’ın teknik ve kurumsal kapasitesinin Türkiye’nin desteği ile güçlendirilmesi konuları gündeme geldi.

Alt birlik temsilcilerinin görüş ve isteklerini dikkatle dinleyen Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Asadov, ziyaret sırasında gündeme gelen tüm konularla ilgili destek vereceğini vurguladı.

1


2

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Dr. Kenan Yalvaç’ın başkanlığındaki heyetin temsil ettiği toplantıya, Türkiye Tohumcular Birliği ve bağlı birlikler adına; TÜRKTOB Başkan Yardımcısı ve Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Bilgin, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Astar, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkanı Abdullah Okul, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Üyesi Selami Yazar, Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Başkanı M. Selçuk Bilgi, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkan Yardımcısı Ayhan Atalay ve Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Başkan Yardımcısı Turan Serttaş ve Fidan Üreticileri Alt Birliği Genel Sekreteri Nihat Eren katıldı.4