TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

TÜRKTOB İLE ALT BİRLİKLERİN TOPLANTISI ve İFTAR YEMEĞİ

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB)'a bağlı Alt Birliklerin tohumculuk sektöründe yaşanan gelişmeler, sorunlar ve bu sorunlara bağlı çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya FİDAN ÜRETİCİLERİ ALT BİRLİĞİMİZ Yönetim Kurulumuz tarafından katılım sağlandı.

Toplantıda Fidancılık sektörünün önde gelen problemlerinden Kaçak Fidan, Korsan Satış, İthalat ve İhracat ile 5553 Sayılı Kanun ve Yönetmeliklerde değiştirilmesi gereken konular hakkında yapılması gerekenler ile ilgili bilgi alış - verişi yapıldı.

Toplantı sonrasında Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) düzenlediği iftar, tarım ve tohumculuk sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

TÜRKTOB iftar programına TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit başta olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile söz konusu Bakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşlarla birlikte,  Ekonomi Bakanlığından da çok sayıda genel müdür, genel müdür yardımcısı , daire başkanı ve teknik uzmanlar katıldı.

Tarım sektörünü temsil eden meslek ve  sivil toplum örgütünün Başkan düzeyinde temsil edildiği iftar yemeğinde, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Yardımcısı  Prof. Dr. Zahide Kocabaş  ve pek çok akademisyende hazır bulundu.

Türkiye Tohumcular Birliği ve bağlı alt birliklerin Yönetim Kurulu Başkanlarını, yönetim ve diğer yetkili kurullarının üyelerini ve çalışanlarını, aileleri ile birlikte buluşturan iftarda bir konuşma yapan Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer,  tohumculuk ailesinin mensuplarını her türlü manevi duygunun yoğun olarak  yaşandığı Ramazan ayında iftarda ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

 

3425617