TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FÜAB BURSA KESTEL TOPLANTISI - Sektörden Hayat Hikayeleri

FÜAB BURSA KESTEL TOPLANTISI - Sektörden Hayat Hikayeleri

FİDAN ÜRETİCİLERİ ALT BİRLİĞİ'NDEN

 

Fidan Üreticileri Alt Birliğimiz önemli çalışmalar yapmaya, fidan üreticilerinin problemlerini çözmeye ve yeni hizmetlere imza atmaya ve hayata geçirmeye devam ediyor. En son olarak kayıtlı üyelerinden 65 üyenin katılımı ile kurmuş olduğu “Fidan Üreticileri Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ile sektörün en önemli problemi olan damızlık anaç ve kalem temini çözüme kavuşturulmuş Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden kiralanan 2000 dekar arazide üretime başlamak üzere yola çıkmıştır.

Bununla beraber Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu kanun gereğince yapılan aylık yönetim kurulu toplantılarını değişik illerde yapmaya karar vermiştir. Bu çalışmanın amacı üyelerimiz arasında iletişimi sağlamayı, problemlerin yerinde tespiti, bakanlık taşra kuruluşları ve resmi makamlar ile olan ilişkileri sıcak tutmayı ve Alt Birlik olarak yapılan çalışma ve projelerin yerinde paylaşılması ve tanıtılması amaçlanmaktadır. Toplantılarımızın ilki olan Ağustos ayı Yönetim Kurulu ve Bölgesel Toplantımız Bursa ilinde yapılmış ve toplantıya Bursa Balıkesir ve yakın illerden üyelerimiz yoğun bir katılım sağlamışlar ve Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu, üyelerimizin ve fidancılarımızın sorunlarını, uygulamada karşılaştıkları sıkıntıları ve Alt Birlikten beklentilerini yerinde öğrenme ve takip etme imkanı sağlanmışlardır. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantımızın bundan sonra da bu şekilde devam etmesi talebinde bulunmuşlardır. Bu bölgesel toplantılarımız bundan sonra yurdumuzun değişik illerinde de devam edecek ve üyelerimizle bu sıcak ortamın devamını sağlayacağız..

Toplantımız Bursa ili Kestel ilçesinde yapılmış olup, üyelerimiz yaptıkları konuşmalarda

  1. Kaçak üretim ve korsan satışın önlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesini,
  2. Fidan Üreticileri Alt Birliğine üyeliğin mutlaka sağlanmasını,
  3. Bitki pasaportu uygulamasında sıkıntıların çözülmesini,
  4. Fidancılık sektöründe alınan döner sermaye ücretlerinin yeniden görüşülmesini ve makul seviyeye getirilmesini,
  5. Ülkemizde ıslah edilmiş ve kayıt altına alınmış çeşitlerin kaçak üretiminin engellenmesini, bunu yapanların mutlaka cezalandırılmasını ve bu konuda Fidan Üreticileri Alt Birliğinin her türlü tedbiri almasını, ayrıca ülkemizde faaliyette bulunan ıslahçılarımızın, ıslahçı haklarının korunması ve yurtdışından girişin engellenmesini,
  6. Sektörde uygulanan zirai mücadele tahlillerinde gereksiz uygulamaların önüne geçilmesini istemişlerdir.

Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gürsel TANRIVER yaptığı cevabı konuşmada, belirtilen problemlerin çözümü ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görev yapan ilgili Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanları ile görüşülmüş ve ilgili yazılar yazılarak problemlerin çözümünde önemli aşamalar sağlanmış ve gerekli sözler alınmıştır demiştir.

Daha sonra Alt Birliğimizce uygulamaya sokulan ve ilki Bursa’da başlatılan ve “Sektörden Hayat Hikayeleri” adını verdiğimiz Türkiye’de fidancılık sektörünün gelişmesinde ve bugünlere gelmesinde emek vermiş olanlara teşekkür etmek ve bu hizmetlerini ölümsüzleştirmek amacıyla birer plaket vermeye başlamıştır.

Bu etapta Bursa’da bu doğrultuda sektöre hizmet etmiş olan fidancılardan İsmail APAY, Fahrettin DURMAZ ve Ahmet BURGAZ’a birer plaket verilerek üyelerimize bu hizmetlerinden ötürü teşekkür edilmiş ve bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı günler temenni edilmiştir.

Bu tip çalışmalarımıza önümüzdeki dönemlerde devam edilerek üyelerimizle problemlerin yerinde çözümü ve önümüzdeki yıllarda yapılacak hizmetlerin belirlenmesine birlikte karar verilecektir.

12345