TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FİDAN ÜRETİCİLERİ ALT BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILDI

FÜAB 8. OLAĞAN MALİ GENEL KURULU YAPILDI

 1

Fidan Üreticileri Alt Birliğinin Olağan Mali Genel Kurulu, 25 Temmuz 2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uluslar arası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya TÜRKTOB ve diğer Altbirliklerin temsilcileri ile FÜAB üyesi 59 üreticinin yanısıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Dr.Necdet Kaplan ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Mehmet Sığırcı katılım sağladı.

- Kayıt dışı üretim azalmalı

Divan Başkanlığını Lütfi İhsan Okumuş, Üyeliği Cahit Pişkin ve Serdar Şendağ’ın yaptığı Genel Kurul’da açılış konuşmasını yapan FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu üyesi Gürsel Tanrıver; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) ile çok sıkı ve anında sonuç veren ilişkiler kurduklarını ve fidancılık sektörünün sorunlarının çözümü konusunda birlikte projeler geliştirdiklerini belirterek, en büyük sorunları olan kayıt dışı üretimin azaltılması konusunda önemli mesafeler aldıklarını, eskinden fidan üretebilmek için FÜAB'a üyelik sorgulanmazken, GTHB'den gönderilen talimat sonucunda artık bu konuda daha az sıkıntı yaşandığını kaydetti.

- FÜAB’a sahip çıkalım

FÜAB'ın 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte kurumsal yapısını tamamlayarak hizmete başladığını hatırlatan Gürsel Tanrıver, FÜAB'ın Yönetim Kurulu'nda fidancılık sektörünün tüm dallarını temsil eden üreticilerin bulunduğunu belirterek, Alt Birliğe üye olmanın önemini açıkladı. FÜAB Başkanı Tanrıver, Üyelerden Alt Birliğe sahip çıkmalarını ve birlikte her sorunu daha kolay çözebileceklerini belirterek, aidat ve binde 3 ödemelerinde daha hassas olunmasını talep etti.

- Bölgesel Toplantıları çok önemsiyoruz

FÜAB'ın son dönemde bölgesel toplantılara önem verdiğini, ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen toplantılarda her meyve türünde fidan üreten üreticilerle bölge bölge iletişim köprüleri kurduklarını ve üyelerinin sorunlarını yerinde tespit ettiklerini açıklayan Tanrıver, ayrıca bu toplantılarla yıllarını fidancılık sektörüne veren kişilerle buluştuklarını da söyledi.

Konuşmasında Yönetim Kurulunca yapılan faaliyetlerin sonucuna da değinen Tanrıver, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sektörün taleplerinin karşılandığı çeşitli mevzuat düzenlemelerinin yapıldığını ifade ederek, fidan üretimi ile fidan ihracatımızdaki artışın sektördeki hızlı gelişmenin sonucu gerçekleştiğini belirtti.

-Bakanlığımızdan, fidan üretim desteği talep ediyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı Tanrıver fidan üretim desteğinin gerekliliklerini açıklayarak, Bakanlığımızdan fidan üreticisine üretim desteği verilmesi talebini tekrarladı. Bakanlığımızdan talep edilen konulara değindiği konuşmasının bu bölümünde Tanrıver ayrıca, sektörün talep ettiği çeşitlerin Bakanlığımızca tescil edilmesi, pasaport ile sertifikasyonun birleştirilmesi ve sanayilik/ ihracata yönelik çeşitlerin belirlenmesinde FÜAB olarak katılım sağlamayı istediklerini belirtti.

Konuşmasının sonunda Alt Birlik Genel Sekreterliğine Ziraat Yüksek Mühendisi Handan BÜYÜKDEMİRCİ’nin getirildiğini açıklayan FÜAB Başkanı Tanrıver,  kendisinin mevzuatlara hakim ve sektörün iyi tanıdığını belirterek Büyükdemirci’yi üyelere tanıştırdı.

-Bakanlık ve Sektör arasındaki işbirliği devam edecektir

Toplantıya katılan Bakanlık yetkilileri tarafından da, fidancılık sektöründeki ilerleme için gerekli tedbirlerin Bakanlık olarak alındığı açıklanarak, Bakanlık ile Sektör arasındaki işbirliğinin devam etmesinin önemli olduğu vurgulandı ve işbirliğinin devam edeceği belirtildi.

Faaliyet ve Mali Raporlar ile Denetim Raporunun ibrasının ardından 2016 yılı tahmini bütçesinin onaylandığı Kurulda ayrıca 2013 yılı için Alt Birliğe yaptıkları binde 3 ödemesi bakımından en yüksek ödemeyi yapan ilk 3 üye; Gülbudak Gıda, Soğutma, Tekstil, İnşaat ve Tic.Ltd.Şti., Elma Tarım ve Tarım Aletleri, Gıda, Nak.Tur.San.Tic.Ltd.Şti. ve Beta Sulama, Üret.Paz.Zir.İth.İhr.San.Tic.Ltd.Şti. yetkililerine FÜAB’a yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verildi.

 2

6

3

4

5

7

8

9