TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FÜAB BAŞKANI BAKAN FARUK ÇELİK'İ ZİYARET ETTİ

FÜAB BAŞKANI BAKAN FARUK ÇELİK'İ ZİYARET ETTİ

FİDAN ÜRETİCİLERİ ALT BİRLİĞİ TÜRKİYE TOHUMCULAR BİRLİĞİ (TÜRKTOB)  YÖNETİM KURULU İLE BİRLİKTE, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK’E ‘’ HAYIRLI OLSUN’’ ZİYARETİNDE BULUNDU

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TÜRKTOB’a bağlı yedi alt birliğin temsilcilerinden oluşan TÜRKTOB Yönetim Kurulu üyelerini kendi sektörleri ile ilgili olarak ayrı ayrı dinledi. 

 

-Fidanda üretim desteği uygulamasına başlanılmalı

 

Toplantıda Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Başkanı Gürsel Tanrıver, Bakan ÇELİK’e fidan üreticileri ve fidancılık sektörü sorunlarını ileterek; sektörün talepleri hakkında bilgi verdi.

FÜAB Başkanı TANRIVER sektörün en acil ihtiyaçlarının; fidan üreticilerine üretim desteği verilmesi ile ar-ge ve yerli ıslahın desteklenmesi olduğunu ifade etti.

 

-Döner sermaye ücretleri düşürülmeli ve kaçak fidan üretimi ile satışı önlenmeli

 

Bakan ÇELİK’e sunulan Sektör Raporunda, Fidancılık Sektörü Talepleri ile ilgili olarak ayrıca; pasaport ve sertifikasyonun birleştirilmesi,  TİGEM arazi kira bedelinin düşürülmesi, TİGEM arazisi kiralamada teminat mektubunun kaldırılması, kontroller ve etikette yetki devri için Kanunda düzenleme yapılarak TÜRKTOB ve FÜAB’a yetki verilmesi, kayıt dışı üretim ve kaçak fidan satışı önlenmesi, Kamu kuruluşlarınca fidan üretim ve pazarlamasının yapılmaması,  Döner Sermaye ücretlerinin düşürülmesi, İthalatta  KDV’nin  yükseltilmesi, ve Fidan  ihracatına  2 TL/adet, anaç ihracatına 0.50 TL/adet  destek verilmesi hususlarına yer verildi.

 

Bakan Faruk Çelik; fidan üretimlerinin niteliğini ve miktarını artıracak her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sektörün diğer sorunlarının çözümü için çalışma başlatacaklarını ifade etti.