TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlu Olsun

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kutlu Olsun

FÜAB Başkanı Sayın Hurşit Nallı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için bir mesaj yayımladı.

 

İstiklal mücadelemizin işaret fişeği Çanakkale Zaferimizin 105. Yıl dönümünü andığımız tarihi günde tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi, bizim için azim ve kararlılıkla fedakârlığın birleştiği olağanüstü bir mücadele demektir.

Şüphesiz milletimiz, Birinci Dünya Savaşında Çanakkale'de yürütülen mücadelenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyordu. Bunun için varını, yoğunu ortaya koyarak Çanakkale'yi geçilmez kılmayı başardı. Çanakkale'yi yalnızca rakamlarla; anlatmak, meselenin önemini vurgulamakta yetersiz kalır. Çanakkale'de, rütbeleri küçük olduğu hâlde yaptıkları büyük işlerle her biri birer abide olan nice isim var. Bu kahramanlardan kimi gözlerini kırpmadan düşman kurşunlarının üzerine atlıyordu, kimi düşmanın denizdeki zırhlıların üzerine yürümeye kalkıyordu.

İşte bizi dirilten Çanakkale Zaferi nice kahramanlık hikâyeleri sayesinde kazanılmıştır. Bizler böyle olduğu için 105. yılında yine Çanakkale Zaferini kutluyoruz.  Unutmamalıyız ki, Çanakkale'nin mesajını ruhumuza sindirmeden milletimizin zor günlerdeki var oluş mücadelesini doğru bir şekilde ifade edemeyiz. Millet olmanın anlamını kavramak için hepimizin tarihimizi hatırlamaya ihtiyacı var.

Bize düşen, bizi biz kılan değerlerin taşıyıcısı olmak, geçmişten alınan güçle yeniliklerin izini sürmek, kendi birikimlerimizin değerini bilmektir. Birlikte başarmanın ne demek olduğunu gösteren 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 105. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Çanakkale'yi destan kılan milletimizin zaferleri kutlu olsun. 

HURŞİT NALLI

FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı