TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Değerli Üyelerimiz, 2021 yılını geride bırakırken kötü hatıraları  ve pandemi sürecini geride bırakmanın umuduyla yeni bir yıla giriyoruz. Tüm insanlık adına öncelikli dileğimiz sağlık hoşgörü, yardımlaşma ve sevginin egemen olmasıdır.

Her yıl olduğu gibi bu yeni yılda da kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun bütün kesimiyle birlikte akılcı çözümler üretmek için çalıştık. Sektörümüze hizmet etme isteğinin 2022 yılında da devam edeceğine hiçbir üyemizin şüphesi olmasın.

Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu olarak ‘Türk Fidancılığını Dünya Markası’ yapmak amacıyla aşağıda özetlediğimiz bir dizi çalışmayı gerçekleştirdik.

-Bakanlık kuruluşlarına ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Ziyaretlerimizde sektörümüzün sorunlarına çözüm bulmayı ve üyelerimizin refah seviyesini artırmayı hedefledik.

-Covid-19 sürecinde Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyurular üyelerimize mail, site ve mesaj yoluyla iletilmiş, üretim ve pazarlama sürecinin aksamaması için gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

-Üyelerimiz tarafından Birliğimize iletilen kaçak fidan üretim ve satışları ile yaşadıkları sorunlar ile ilgili olarak, Bakanlık ve İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşülerek sorunların çözümüne çalışılmıştır.

-Sektörümüzün sesini duyurmak için televizyon programlarına konuk olduk. Bu programlarda Türkiye fidancılık sektörü, fidancılık ve meyvecilik sektörlerinin önemini belirttik.

-Dergilerde yayınlanan makalelerimiz ile kamuoyunu bilgilendirdik.

-FÜAB tarafından ülkemiz fidancılık sektörü Fas’ta tanıtılmıştır. FÜAB Fas Sektörel Heyeti programına katılan FÜAB üyeleri ise Fas’ta pazar araştırması yaparak ihracat potansiyelini değerlendirmiştir.

 -Üyelerimizin Birliğimize ilettiği destekler, sertifika, ithalat, ihracat, su kuyusu, karantina, sektörel ticaret heyeti ve benzeri konularda karşılaştıkları sorunlar ile ilgili Bakanlık yetkilileri ile görüşerek çözümü konusunda gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

-Büyükelçilik, kongre, seminer, fuar gibi pekçok platformda sektörümüzü tanıtarak ticaretimizin gelişmesi için çalıştık.

Önümüzde bizleri bekleyen yeni bir yıl var. Yeni yılın siz değerli üyelerimize, ailelerinize, sektörümüze, ülkemize ve tüm insanlığa esenlik, huzur, barış, başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diler saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Yeni yılınız kutlu olsun…

 

Hurşit NALLI
FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı