TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

Değerli Üyelerimiz, 2022 yılının üzücü olayları, anıları ve sevinçleriyle geride bırakıyor yeni bir yıla giriyoruz. Öncelikli dileğimiz tüm insanlık adına sağlık, hoşgörü, yardımlaşma ve sevginin egemen olmasıdır.

Yeni yılda da kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve toplumun bütün kesimiyle birlikte akılcı çözümler üretmek için çalıştık. Sektörümüze hizmet etme isteğinin 2023 yılında da devam edeceğine hiçbir üyemizin şüphesi olmasın.

Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu olarak 2022 yılı içerisinde aşağıda özetlediğimiz bir dizi çalışmayı gerçekleştirdik.

-Üyelerimizin Birliğimize ilettiği destekler, sertifika, ithalat, ihracat, karantina, sektörel ticaret heyeti ve benzeri konularda karşılaştıkları sorunlar ile ilgili Bakanlık yetkilileri ile görüşerek çözümü konusunda gerekli girişimlerde bulunulmuştur.

-Üyelerimiz tarafından Birliğimize iletilen kaçak fidan üretim ve satışları ile yaşadıkları sorunlar ile ilgili olarak, Bakanlık ve İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşülerek sorunların çözümüne çalışılmıştır.

-Fidancılık sektörü iş ve işlemleri hakkında üyelerimize mail, mesaj ve internet sitemiz yoluyla duyurulmuş, bilgilendirilmeler yapılmıştır.

-Birliğimiz ve üyelerimizin kargo gönderimini daha az maliyetle yapabilmelerini sağlayan PTT sözleşmemiz yenilenmiş, üyelerimize duyurulmuştur.

-FÜAB tarafından ülkemiz fidancılık sektörü Rusya’da tanıtılmıştır. FÜAB Rusya Sektörel Ticaret Heyeti programına katılan FÜAB üyeleri Rusya’da pazar araştırması yaparak ihracat potansiyelini değerlendirmiştir.

- Birliğimizce yapılan çalışmalar sonucunda Ziraat Bankası tarafından fidan üreticisine verilen sıfır faizli kredinin artırılması talebimiz kabul edilerek 26.644 TL/da olan kredi miktarı 62 bin TL’ye yüksetilmiştir.

-Sektörümüzün sesini duyurmak için televizyon programlarına konuk olduk. Bu programlarda Türkiye fidancılık sektörü, fidancılık ve meyvecilik sektörlerinin önemini, çeşit tescili ve diğer sorunlarının çözümü hakkında görüşlerimizi açıkladık.

-Dergilerde yayınlanan makalelerimiz ile kamuoyunu bilgilendirdik.

Sonuç olarak; Yeni yılın siz değerli üyelerimize, ailelerinize, sektörümüze, Ülkemize ve tüm insanlığa esenlik, huzur, barış, başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini diler saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Yeni yılınız kutlu olsun…

 

Hurşit NALLI
FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı